Een hestamine reactie is suikerontharing is mogelijk maar we proberen dit met de producten en onze techniek van Alexandria Professional suikerontharing te beperken tot het minimum.

Het is belangrijk te beseffen dat deze neveneffecten niet veroorzaakt worden door het product noch door de gebruikte techniek. Het is geen allergie aan de producten of aan de suikerpasta maar het is een reactie op het ontharen van een specifiek haartype (vellushaar of donshaar). Deze reactie wordt door de huid in gang gezet en verschillen dus van persoon tot persoon.

Vellushaar

Vellus Haar (donshaar) is kort, dun en donsachtig lichaamshaar. Het is erg zacht en kort dat op bijna alle plaatsen van het menselijk lichaam groeit. Het is vaak niet langer dan 2-3 mm. Donsharen groeien ook niet zo diep in de huid de wortels bevinden zich in de tweede huidlaag. Ze bevinden zich dichter tegen de zenuwuiteinden en de haarzakjes zitten niet vast aan de talgklieren.  Vellushaar is gemakkelijker zichtbaar bij vrouwen en kinderen , omdat zij over minder terminaal haar beschikken.

Reactie bij vellushaar

Vellus haar (dons) is een manier van het lichaam om de huid te beschermen. Wanneer dit haar verwijderd wordt, schiet elk alarm in ons lichaam in werking. Het lichaam produceert histamines die jeuk, zwelling en roodheid veroorzaken. Bovendien stuurt het lichaam witte bloedcellen om te voorkomen dat bacteriën de beschadigde follikels binnendringen wat puisten veroorzaakt.

Naarmate de behandelingen vorderen en dus de haargroei afneemt wordt de kans op onderstaande bijwerkingen kleiner.

Behandeling van Vellushaar.

Het wordt aangeraden om te starten met een testmoment (patch test). Hierbij wordt een klein stukje om het gelaat of op de achterkant van de arm gesuikerd. Nadien kan u best minstens 1 week wachten om te kijken hoe de huid reageert.

Gebruik CC’me : Calm & Cool, het gaat de huid kalmeren voor de behandeling.

Na de suikerbehandeling zullen we de Mud Puddle aanbrengen op de zone, deze gaat de huid kalmeren en de reactie van de huid verminderen.

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet ons te contacteren via het contactformulier