In dit blog bericht gaan we meer vertellen over de lengte van de haren voor suikerontharing.

De meeste mensen zijn gewoon om minimaal 6 weken te wachten zodat de haren voldoende lang (6mm) zijn voor een ontharing. Bij hars is dit inderdaad nodig en kunnen haren niet geëpileerd worden

Maar het is veel efficiënter en er zal op een lange termijn een beter resultaat bekomen worden als de haren veel korter worden geëpileerd. Ideale lengte van de haren is 1-3mm.

Zelfs haren van 0.5mm zou met Alexandria professional suikerontharing verwijdert kunnen worden, dit wordt alleen niet op de benen toegepast. Dit omdat het dan zeer arbeidsintensief is voor de schoonheidsspecialiste.

Bij Alexandria Professional suikerontharing wordt iedereen getraind om deze korte haren te kunnen epileren.

Waarom is de lengte van 1-3mm ideaal?

Wanneer we de haren op deze lengte ontharen dan zullen we dit doen in de groeifase van het haar. Wanneer we regelmatig de haren op deze lengte verwijderen zal de haarfollikel uitgeput geraken.

De haren worden dunner. Omdat de “Suikerpasta” ook heel kleine haartjes kan uittrekken wordt het mogelijk de haartjes in de anagene fase te verwijderen wat kan leiden tot permanente ontharing. Uw klanten zullen het verschil duidelijk merken na een paar behandelingen.

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet ons te contacteren via het contactformulier.