Suikerontharing

Suikerontharing

Meer dan enkel een ontharing

Wat is Alexandria Professional suikerontharing?

Alexandria Professional suikerontharing werd bijna 30 jaar geleden gelanceerd als de perfecte oplossing op de vraag naar een beter systeem om ongewenst lichaams- en gezichtshaar te verwijderen. Het bedrijf is gevestigd in Noord-Amerika en de productie gebeurt in Ontario, Canada. De missie van Alexandria Professional is een moderne, hedendaagse versie van het eeuwenoude suiker ontharingssysteem op de markt te brengen, ondersteund door een zeer professio­nele opleiding en ondersteuning. Hierdoor wordt Alexandria Professional, als eerste bedrijf ter wereld die suikeront­haring gemoderniseerd heeft, ook wel ‘The Original’ genoemd!

Waarom is de suikerontharingstechniek zo uniek?

Waarom is de suikerontharingstechniek zo uniek?

De techniek is gebaseerd op het aanbrengen van de pasta tegen de haren in. De suikerpasta wikkelt zich rond de haartjes en maakt ze plooibaar. De pasta hecht zich volledig rond elk individueel haartje en dringt door tot diep in de haarschacht. Hierdoor breken de haartjes niet af. Door middel van stevig en toch zacht ‘flicken’ worden de goed door suikerpasta gekapselde haartjes in hun geheel uitgetrokken. Het follikel wordt minder beschadigd als het haar in de groeirichting wordt uitgetrokken.

“Our hearth is in healthy skin, pure skin, beautiful skin!” – Lina Kennedy

Verschillende soorten suikerpasta

De suikerpasta’s van Alexandria Professional bevatten enkel suiker, water, citroen en gum acacia. Het is dus 100% natuurlijk en vegan, je zou het zelf kunnen opeten. Er bestaan bij Alexandria Professional 5 soorten suikerpasta, deze hebben allemaal dezelfde ingrediënten maar de verhouding van water/suiker die verschilt zodat een suiker soms zachter of stugger is.

De verschillende soorten suikerpasta van zacht naar stug:

  • LK Private Stock: Ideaal bij koud weer en korten haartjes
  • LK Plus: Ideaal bij veel haargroei en bij een droge huid
  • Regular: Ideaal voor starters
  • Tropical : Ideaal bij warm weer, voor oksels en bikini
  • Tropical Plus: Ideaal voor Brazilian wax

Voordelen van suikerontharing

NATUURLIJK + VEGAN:
Alle produc­ten zijn 100% vrij van parabenen, urea, sulfaten en petroche­mische bestanddelen. Bovendien zijn de producten dierproef­vrij, hypoallergeen, niet-comedogeen en volledig veganistisch.

VERBETERD UW HUIDCONDITIE:
Naast haarverwijdering is suikerontharing een zachte en hydraterende scrubbehandeling voor je huid die de teint en textuur verbetert en ingegroeide haartjes elimineert.

VEILIG VOOR ALLE HUIDTYPES:
AP-suikerpasta is gemaakt van volledig natuurlijke, huidvriendelijke ingrediënten. Het is veilig voor zelfs de meest gevoelige huid, inclusief personen met aandoeningen zoals eczeem of psoriasis.

GEEN GROEI:
Master AP-sugarspecialisten kunnen haren verwijderen die zelfs kleiner zijn dan een rijstkorrel! Dat betekent minder wachttijd tussen behandelingen.

PIJNLOOS:
Het oncomfortabele gevoel van ontharing wordt tot een absoluut minimum beperkt door de unieke techniek waarmee de haartjes met de groeirichting mee verwijderd worden.

PERMANENTE HAARVERMINDERING:
Consistente behandelingen van ons Full Circle of Skin Conditioning®-programma leiden tot permanente vermindering van ongewenst haar en langdurige gladheid!

Je kan beter niet suikerontharen op gezwollen spataderen, Aderontsteking, Nieuwe littekens, Wratten, Binnenoor, Baarden, Blauwe plekken, Wondjes, Huidvergroeiingen (meestal onder de arm voorkomen),  Verheven papel en/of moedervlek,  Recent een intense peeling heeft ondergaan.

Stress: stress verhoogt de aanwezigheid van mannelijke hormonen waardoor er meer haargroei ontstaat.

Medicatie: voorgeschreven medicatie kan vermeerderde haargroei veroorzaken als een neveneffect omdat ze de productie van de endocriene klier beïnvloed.

Roken: hoewel het niet bewezen is dat roken een rechtstreekse invloed heeft op haargroei zorgt het wel voor een verhoogde adrenaline, soms tot 70%. Een verhoging van adrenaline zorgt voor meer haargroei.

Zwangerschap: door de verandering van de hormonenbalans. Ook het omgekeerde kan voorkomen.

Chirurgische ingrepen: er kunnen andere hormonen worden voorgeschreven om andere hormonen in balans te houden. Als de balans verstoord wordt, treedt er meer haargroei op in het gelaat bijvoorbeeld.

Warme klimaten: Langdurige blootstelling aan hoge temperaturen kan de groeisnelheid van het haar verhogen door de toename van de doorbloeding.